اینفوگرافی/صاحب الزمان
آماده کردن خود برای پیوستن به امام زمان (ع)
منتظر فرج امام زمان (علیه السلام) باید سعی کند آماده باش کامل برای یاری امامش را در خود ایجاد کند. و برای رسیدن به این مقصود، اولاً مرابطهی خود را با امام (علیه السلام) قویتر میسازد، و ثانیاً در عمل، همهی امکاناتش را وقف ایشان میکند. قرار گرفتن منتظر در این مسیر و برداشتن این دو قدم، خود از بزرگترین فرجها برای او در زمان غیبت مولایش میباشد. اکنون برای روشن شدن این که هر دو امر از مهمترین مصادیق فرج میباشد، به توضیح اندکی دربارهی هر یک میپردازیم:
دلیل قرآنی وجود حضرت حُجّت (عج) چیست ؟
مرحوم كلینی (رضوان اللّه علیه) در كتاب شریف كافی طی بابی از ائمه(علیهمالسلام) نقل كرده است كه به سوره قدر احتجاج كنید ، زیرا در سوره قدر آمده است، هر سال لیلة القدری دارد و فرشتگان در شب قدر ، هر سال با همراهی روح (جبرئیل سلام اللّه علیه)، همه احكام و امور را به زمین نازل میكنند .
وقتی فرشتگان احكام و امور را به زمین میآورند ، باید آن را به كسی بسپارند ، چون افراد عادی نمیتوانند میزبان فرشتگان باشند و احكام صادره را تحویل بگیرند، پس تنها كسی كه در روی زمین مهماندار فرشتگان و تحویل گیرنده این امور و مقدّرات است ، وجود مبارك ولی عصر(علیهالسلام) است ، بنابراین با توجه به روایاتی كه مرحوم كلینی نقل كرد ، از نظر قرآن ، در شب قدر كه همه فرشتگان به همراهی جبرئیل(سلام اللّه علیه) یا روح ، مقدّرات امور را نازل میكنند ، باید آن را به كسی بسپارند و به او گزارش بدهند ؛ گیرنده این امور وجود مبارك ولی عصر(ارواحنا فداه) است .
چرا امام زمان در توقیعات به شیخ مفید عنایت خاص داشتند؟
شیخ مفید دانشمند نام آشنای جهان تشیع است که نسبت به سایر علماء و دانشمندان شیعه در میان مردم چهره ای شناخته شده تر دارد و علت اصلی این امر را می توان در توقیعات خاصی دانست که حضرت بقیه الله الاعظم (عج) در آن؛ شیخ مفید را مورد توجه و تفقد خاص قرار داده است.
صفحات: 1· 2
نحوه مقابله امام زمان (عج) با سلاحهای روز
حرکت امام زمان(عج)، آخرین حرکت الهی در مسیر هدایت است، به همین جهت اراده خداوند بدون احتیاج به ظهور علل و اسباب طبیعی در آن به ایفای نقش میپردازد. یکی از علامتهای الهی نیز از کار افتادن سلاحهای روز در مقابل اراده آن حضرت است!
استدلال قیام حضرت مهدی(عج)
حضرت آیت الله العظمی سبحانی به این پرسش که قیام حضرت مهدی(عج) چگونه با این دو آیه استدلال می شود؟ پاسخ داده است.
حضرت آیت الله العظمی سبحانی به این پرسش که قیام حضرت مهدی(عج) چگونه با این دو آیه استدلال می شود؟ پاسخ داده است: قرآن کریم مى فرماید: ۱٫ ( ونرید أن نمن على الذین استضعفوا فى الأرض ونجعلهم أئمّة ونجعلهم الوارثین ). [۱] «اراده ما بر این است که بر ستمدیدگان نعمت بخشیم و آنان را پیشوایان و وارثان روى زمین قرار دهیم». مى گویند: این آیه چه ارتباطى به قیام حضرت مهدى دارد؟
پاسخ
پاسخ این است که بررسى آیه با ملاحظه ماقبل و مابعد آن، این مسأله را قطعى مى سازد که قرآن هرگز از یک برنامه موضعى و خصوصى، مربوط به بنى اسرائیل سخن نمى گوید، بلکه بیانگر یک قانون کلى براى همه اعصار و قرون و همه اقوام و جمعیت هاست و مى فرماید: ما اراده کرده ایم که بر مستضعفان منت بگذاریم و آنان را وارثان حکومت روى زمین قرار دهیم. این بشارتى است براى همه انسان هاى آزاده و خواهان حکومت عدل و داد و برچیده شدن بساط ظلم و جور.
شاهد این مطلب آیه دیگر است:
علت غیبت امام زمان (عج) و چگونگی استفاده از ایشان
ابن تیمیه و سعد تفتازانى بر این باورند که تنها نامى از مهدى بر جاى مانده و هیچ کس حتى آنان که به وجود مهدى اعتقاد دارند، بهره اى از او نبرده اند!
فخر رازى در چند بخش از تفسیر خود، این نکته را بازگو مى کند که شناخت مهدى مورد ادّعاى شیعیان و بهره مندى از او، تکلیفى است که از عهده هیچ کس بر نمى آید.غیبت امام مهدى علیه السلام و روایات
غیبت امام مهدى علیه السلام و روایات
ما در چند محور به این پرسش پاسخ مى دهیم:
نخست آن که رسول خدا صلى الله علیه وآله که راستگو در نزد همگان و مورد تصدیق خداوند متعال است، چندین سال پیش از ولادت مهدى علیه السلام به غیبت ایشان اشاره نموده و امامت آن حضرت را مورد تأکید قرار داده است.
روایت هاى مربوط به غیبت و امامت مهدى علیه السلام هم فراوان هستند و هم سندهاى صحیح دارند؛ این روایات نشان مى دهند که:
۱ . مهدى علیه السلام، امام و منصوب از جانب خداوند متعال است.
۲ . از نظرها پنهان مى شود.
۳ . وجود و نصب مهدى علیه السلام به امامت، مفید فایده است، چرا که خداوند، کار بیهوده انجام نمى دهد.
وجود امام درحالی که غائب است، چه اثری بر انسان دارد؟
او به سان مصاحب موسى(ع) است که بدون معرفى خود، سه کار شگفت و مهم را انجام داد، سپس اسرار آن را براى موسى(ع) فاش ساخت.
پاسخ آیتالله سبحانی به منکران امام زمان(عج)؛
آیت الله سبحانی در پاسخ به این پرسش که وجود امام(ع) درحالی که غائب هستند، چه اثری برای انسانها دارد؟ آورده اند:جهان براى انسان کامل آفریده شده است و فعل خدا کاری عبث و بى هدف نمیباشد، هر چند غرض به خود خدا برنمى گردد. اگر انسان کاملى در روى زمین نباشد، آفرینش، بقاءً بى هدف و بدون غایت خواهد بود (که فعل خدا پیراسته از آن است)، و به دیگر سخن، گاهى غرض از آنِ فاعل است و گاهى غرض از آنِ فعل است. در این مورد، غرض از آن فاعل نیست که خدا داراى نیازى باشد تا با این کار، آن را برطرف کند، بلکه از آنِ فعل اوست، یعنى فعل او در چارچوب فعل حکیمانه خواهد بود و سود آن به خود مخلوقات و جهان آفرینش و جامعه انسانى باز مى گردد. طبعاً آفرینش آسمان ها و زمین بى هدف نبوده، و هدفى را تعقیب مى کند و آن، آفرینش انسان کامل بر روى زمین است.
خداوند متعال مى فرماید:
انتظار
قرن هاست که زمين انتظار مرداني اين چنين را مي کشد تا
بيايند و کربلاي ايران را عاشقانه بسازند و زمينه ساز ظهور باشند
آن مردان آمدند و رفتند
فقط من وتو مانديم و از جريان چيزي نفهميديم
شهيد سيد مرتضي آويني
اَن اَری الَـخَلقَ و لا تُريَ ...
دوبــاره
ســهم مــا
از قشنــگی های عــالــم نــدیـدن استـــــ
عَـــزیـــزٌ عَلـــيَّ
اَن اَری الَـخَلقَ و لا تُريَ …
ســخـتــ استــ خلــق را دیــدن
تــو را نــدیــدن..
ای
عــزیـــز فاطمــــه س …
مهم تر از دعا براي تعجيل فرج
عارف وارسته حضرت آيت الله العظمی بهجت(رحمه الله) درباره امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) فرمودند:
«چقدر حضرت مهربان است، به کسانيکه اسمش را مي برند و صدايش مي زنند و از او استغاثه مي کنند؛ از پدر و مادرهم به آن ها مهربان تر است.»
* وی همچنين درباره دعا در زمان غيبت فرمودند: «مهم تر از دعا براي تعجيل فرج حضرت مهدي(علیه السلام) دعا براي بقاي ايمان و ثبات قدم در عقيدهو انکار نکردن حضرت تا ظهور او مي باشد».
-برگرفته از کتاب «جرعه وصال» ص 25
پروردگارا
چه کسى تو را خواند و تو دعایش را اجابت نکردى ، و چه کسى از تو درخواست نمود و به او عطا نفرمودى !!
پروردگارا
چه کسى با تو مناجات کرد و او را ناامید ساختى، یا خود را به تو نزدیک نمود و او را دور ساختى؟ !!
حال پروردگارا
دعای من این است !!
♠♠♠ الـلـهـم عـجـل لـــولــ♥ــیــک الـــفـــرج ♠♠♠
انتظار ...
امدنت را به انتظار می نشینم
سالهاست که دیدگان منتظرم به طلوع روشن تو خیره مانده است
با حس غریب حضورت در نبودنت ، انس گرفته ام
همدم لحظه های تنهایم اشک فراق توست
صبح های غیبتت غروب ندبه های دلتنگیست
کمیل سجد ه های ارادتم را به نجوای توسل نامت دخیل می بندم
شمارگان نفس هایم دانه های تسبیح انتظار را به پای ظهورت بی قرار می سازد
بیا که که امدنت را انتظار کافی نیست
انتظار
بر مشامم می رسد هر لحظه بوی انتظــــــار
بر دلــم تــرسم بمانــد آرزوی وصــل یــــــــار
تشنــه دیــدار یــارم، ای اجــل مهلت بـده
تا ببینــم با دو چشمم چهــــره زیبـــــای یـــار
دنبال تو می گردم نمی یابم نشانت را
دنبال تو می گردم نمی یابم نشانت را
بگو باید کجا جویم مدار کهکشانت را
تمام جاده را رفتم، غباری از سواری نیست
بیابان تا بیابان جسته ام ردّ نشانت را
نگاهم مثل طفلان، زیر باران خیره شد بر ابر
ببیند تا مگر در آسمان رنگین کمانت را
کهن شد انتظار اما به شوقی تازه بال افشان
تمام جسم و جان لب شد که بوسد آستانت را
کرامت گر کنی این قطره ناچیز را شاید
که چون ابری بگردم کوچه های آسمانت را
کارکردهای انتظار برای فرد منتظر (1)
ارضای فطرت عدالت خواهی
فلاسفه اخلاق درباره ی مصادیق فعل اخلاقی، اختلاف دیدگاه فراوانی دارند، به ویژه در این که آیا فعل خاصی هست که مطلقاً خوب و مورد توجه انسان ها باشد، اختلاف نظرها بیشتر است، اما در این میان، همگی به دو چیز اتفاق رأی دارند و آن، گرایش به حق و عدالت است.
مهدی جان
ﺍﯼ ﮐﺎﺵ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﯼ ﺍﺳﺘﻘﻼﻝ ﻭ ﭘﺮﺳﭙﻮﻟﯿﺲ ﻫﻮﺍﺩﺍﺭ ﺩﺍﺷﺘﯽ !!
ﮐﻪ ﺷﺎﯾﺪ ﻣﯽ ﺁﻣﺪﯼ ﺍﯾﻦ جمعه …
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج
ای دل
بوی دنیا می دهم
نفس هایم آلوده اس
برایم دعا کن مهدی جان
هراس غرب به حقیقت مهدویت
هراس غرب به حقیقت مهدویت
در بعضی تحلیلها ، حرکت های اخیر آمریکا و طرح مسئله خاورمیانه بزرگ و استقرار نیرو در این مناطق در حقیقت به خاطر پیشبینی هایی است که در مورد مکانهای ظهور آقا امام زمان (عج) ، و
ما و امام زمان «علیه السلام»2
امام، عبادت و امنيت
اشاره : بحث امام زمان علیه السلام مجموعه ای است از سخنرانی های استاد محمد شجاعی که پس از پیاده شدن ویرایش گردیده وتقدیم خوانندگان عزیز می گردد:
وَ اذ جَعَلنا البَيتِ مُثابَةللنّاسِ وَ اَمناً… سوره بقره، آیه 125
و آنگاه که کعبه را محل گردهمایی و جایگاه امن مردم قرار دادیم…
طبق این آیه همه انسانها به عبادت و امنیتی که تابع آن است نيازمندند. گفتیم که عبادت بدون همراه شدن با امام بی معناست. پس می توان گفت امنیت که از نيازهاي ضروري جامعه انسانی است، جز در سایه عبادت و کسب معنویاتی که در همراهی با امام معصوم بدست می آید، ایجاد نمی شود.
ميزان امنيت حقيقي يك جامعه بستگي به پايبندي به رهبری امامان جامعه و اجرای دستورات و راهنمایی های ایشان دارد. تا امروز، امنيت در جامعه شيعه ايران نیز به بركت وجود امام زمان بوده است .
ما و امام زمان «علیه السلام»
ما و امام زمان
اشاره : بحث امام زمان علیه السلام مجموعه ای است از سخنرانی های استاد محمد شجاعی که پس از پیاده شدن ویرایش گردیده وتقدیم خوانندگان عزیز می گردد:
معصومین ؛ چراغهای راهنمای سعادت
در مباحث راه شناسی آموختیم که نظام خلقت، نظامی کاملاً ریاضی و قانونمند بوده و هر کدام از مخلوقات خداوند در هر یک از چهار مرحله زیستی که شامل تعريف، راه اندازي، بهره برداري و اصلاح بعد از خرابي است، نيازمند حمایت و هدایت متخصصی آگاه و قدرتمند می باشد.
هدايت انسان نیز به عنوان پيچيده ترين و کاملترین مخلوق پروردگار، به هفت گروه از علوم تخصصی نیازمند است. پنج دسته از این علوم که مربوط به زندگي دنيايي انسانهاست، عبارتند از؛ علوم شناخت جسم ، روح ، رابطه جسم و روح ، تعامل جهان طبيعت با جسم و تعامل جهان طبیعت با روح.
صفحات: 1· 2
با امام بیگانه ایم؛ بیایید آشتی کنیم!
در قرآن کریم، خداوند، «شادی و آرامش» را به عنوان دو ویژگی انسانهای مومن بیان کرده است. هر چه انسانی میزان شادی و آرامشش بیشتر باشد، مومنتر است. رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نیز فرمودند: «نشاط مومن دائمی است». با جستجو در منابع دینی، ما می توانیم دریابیم که بالاترین میزان شادی و آرامش، همراه با مومنترین فرد عالم، حضرت مهدی (عج)، ظهور خواهد کرد. بنابراین ما برای رسیدن به اصل ایمان و نتایج آن که همان کمال شادی و آرامش باشد، نیازمند امام هستیم.
انسانهاى غیر منتظِر !
انتظار حالتی است که در نفس انسان پدیدار می شودو بیانگر اشتیاق شخص منتظِر از امر مورد انتظار است. اما در مذهب تشیع انتظار، فرهنگی است که حکایت از وظیـفه ای دارد. تا حـدی که با شنیـدن واژه ی انتـظار ناخودآگاه نام مقدس مهدی موعود نیز به اذهان متبادر می گردد. |
درباره ی این واژهی مقدس نظریات متعددی مطرح شده است که کثرت آن ها بیانگر اهمیت بالای آن است. به حدی که در بیان امامان معصوم (علیهم السلام) انتظار فرج به عنوان بالاترین اعمال بندگان معرفی شده است.
در این میان امیرمۆمنان امام علی (علیه الصلاه و السلام) بنابر آنچه در کتاب شریف نهج البلاغه ثبت گردیده فرمایشاتی فرموده است که دو علامت از علائم انسان هایی است که این امر مقدس را باور ندارند.
بنابر فرمایش آن حضرت (علیه السلام) انسان هایى كه منتظر نیستند، و آینده زمین را از آن وارثان انبیاء نمىدانند، دو گروه هستند
صفحات: 1· 2
چگونگی آمادگی برای ظهور امام عصر (علیه السلام)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ انسان در هر زمان وظایف و تکالیفی بر عهده دارد که لازم است در مرحله ی اول نسبت به آن ها، شناخت پیدا نموده و سپس در جهت إعمال آن ها گام بردارد ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ یکی از این وظایف که متعلق به دوران غیبت کبری می باشد، کسب آمادگی برای ظهور امام غریب؛ حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است که در این مقال خلاصه ی نظر چند تن از مراجع عظام و علماء اعلام در این باره مطرح می شود. چه آن که خداوند حکیم می فرماید:فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ ( النحل 43 / الأنبیاء 7 ) اگر نمی دانید از اهل دانش بپرسید. آیة الله صافی گلپایگانی:بی اعتنائی به علائق دنیوی آیة الله مكارم شیرازی:خودسازی و آماده باش كامل فكری و اخلاقی مادّی ومعنوی آیة الله نوری همدانی:تسلّط بر هواهای نفسانی و فداكاری و گذشت فراوان