آشتی با امام زمان علیه السلام
آشتی با امام زمان علیه السلام ، تألیف : استاد محمد شجاعی
شاید همه یا اکثر کسانی که نام این کتاب را می خوانند یا می شنوند، در ابتدا این سوال به ذهنشان خطور کند که آیا مگر ما با امام زمان علیه السلام ، با این شخصیت برجسته الهی و آسمانی قهر هستیم که حالا چیزی به نام آشتی مطرح باشد؟
آن چه این کتاب در صدد بیان آن است، این است که ما می توانیم با امام زمان علیه السلام قــهر باشیم، ولی در عین حال اهل عبادت، عزاداری، عمل صالح و خیر نیز باشیم و کارهایمان هیچ ربطی به حضرت نداشته باشد و اگر داشته باشد، بسیار کم و ناچیز و غیر مؤثر باشد.
همان طور که فرزند یا فرزندان یک شخص بزرگ می توانند به انواع عبادت و کارهای خیر بپردازند و پدر مهربان خود را رها کنند و کاری با او نداشته باشند. اثبات چنین رابطه سرد و بی روح و چنین قهر غم انگیز و تاسف آور از ما نسبت به شخصی که پدر حقیقی و اصل وجودی ماست، کار سختی نیست. اگر مقداری به بایدها و نبایدهای یک رابطه صحیح بین پدر و فرزند یا امام و پیرو توجه کنیم، اگر به میزان یادی که از حضرت باید در دل ما باشد و همچنین به آثار آن یاد توجه کنیم، به راحتی می پذیریم که ما سال هاست با حضرت قهر هستیم….
همین قهر و ارتباط ضعیف است که موجب شده، با وجود سال ها عبادت و کارهای خیر، در نظام فردی با این همه مشکلات درونی و تاریکی ها و گرفتاری های اخلاقی و روحی و معنوی روبرو باشیم و در نظام اجتماعی مشکلات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زیادی داشته باشیم.
به هرحال چه بپذیریم که با حضرت قهر هستیم و نیاز به آشتی و تجدیدنظر در روابطمان با ایشان داریم و چه نپذیریم، آن چه مسلم است، این است که ما امام و پدری داریم که قرن هاست به خاطر وجود مشکلاتی جدی نمی تواند در بین شیعیان و فرزندانش حضوری عادی و توام با ظهور داشته باشدو به حل مشکلات آنها و اساساً همه مردم جهان بپردازد و به خاطر این محرومیت، خسارت غیر قابل جبرانی متوجه همه جهانیان است.
کتاب آشتی با امام زمان علیه السلام در چهار بخش تنظیم شده است که به ترتیب از مباحث نظری شروع و به مباحث عملی و کاربردی نیز مباحث روز خاتمه می یابد.
بخش اول درباره انسان و حیات ابدی اوست و شامل مطالبی بسیار گرانقدر با ادبیاتی نوین در این مورد است.
بخش دوم غم نامه ای از مظلومیت، تنهایی و اضطرار امام زمان علیه السلام و بی مهری ها و بی وفایی ها و جفاهایی است که ما نسبت به ایشان روا داشته ایم و همچنین راه آشتی و جبران تقصیرهای گذشته و حال در این بخش بیان شده است.
بخش سوم به چشم اندازهای روشن و شادی بخش از آینده انقلاب اسلامی و ملت ایران و آینده جهان می پردازد. بخش چهارم نیز به وظایف عملی و نظری ما درباره حضرت و همچنین معنای انتظار و خدمت به حضرت پرداخته است.
مطالعه کتاب «آشتی با امام زمان علیه السلام» برای همه کسانی که در اندیشه داشتن رابطه ای خوب و صمیمی و در عین حال انجام وظیفه در قبال پدر واقعی و امام خویش هستند، توصیه می گردد.